Skip links

Studietilbud

Studietilbudet på Kongshaug

Musikk, dans, drama

Kongshaug Musikkgymnas er skolen for deg som ønsker å:

  • Utvikle dine musikalske ferdigheter slik at du kan søke opptak på musikkhøyskolen og musikk-konservatoriet
  • Utvikle dine musikalske ferdigheter sammen med allmennfagene du trenger for å få generell studiekompetanse. Det gir deg mulighet til å søke alle åpne studier ved høyskoler og universiteter. Du kan ha musikken som lidenskap og hobby, uavhengig av hvilken utdanning du velger.
  • Utvikle dine musikalske ferdigheter – og samtidig velge et utvidet realfagstilbud, R1 i Vg2 og Fysikk 1 i Vg3.

Elevene bør i utgangspunktet ha evner, anlegg og interesse for musikk, og en bør være utholdende og ha vilje til å øve. Det er ofte en fordel om en mestrer et instrument før en begynner på Vg1, men det er ikke noe krav.

Opptak til VG 2 og VG 3 gjøres ut fra karakterer foregående skoleår. En må ha bestått i alle fag for å få automatisk rett til å gå videre til neste skoleår på Kongshaug.

Det forutsettes at eleven har egen bærbar PC eller Mac. De som ikke har Mac, vil få tilbud om å leie dette av skolen.

Søk nå

Blås og ensemble

På Kongshaug har vi fått opparbeidet en svært oppegående blåseseksjon. Vi underviser både messing og treblås. Vi tilbyr gode lærere og gode lokaliteter. Noe som særpreger skolen er muligheter for samspill/ensemble.

En av lærerne, Frode Jakobsen, sier:

«I og med at Kongshaug er en internatskole, ligger forholdene svært godt tilrette for å få utviklet seg i instrumentet sitt. Tilgang til lokaler og øvingspartnere – i tillegg til lærere som stiller opp på ettermiddag/kveld – gjør at vi har et unikt miljø for solist/ensemble/orkester her.»

Utmerkelser

Kongshaug har de siste årene markert seg i både nasjonale og regionale konkurranser.

Vi nevner:

2017: Gunhild Rebnor
1. Plass klasse 19 på Hordablesten, og vinner av Årstad musikkorps og NMF Hordaland solistpris.

2016: Fløyboba
Denne litt uvanlig sammensatte trioen, bestående av; Astrid Bjelland på fløyte, Gunleik Gisletveit på tuba og Gunhild Rebnor på oboe, vant den gjeveste prisen i Norgesmesterskapet for ensemble i Norge i 2016. Les artikkel om prestasjonen i Os & Fusaposten.

I samme Norgesmesterskap vant Astrid Bjelland prisen for beste solist.

Har du lyst til å bli elev ved Kongshaug Musikkgymnas?